Dövmeç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dövmeç
Malzemeler
4-5 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta

Tarif
• Bayat ekmekleri kuşbaşı et formunda doğrayın.
• Bir tavaya yağı koyup, erir erimez ekmekleri içine atıp 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartın.
• İki adet çırpılmış yumurtayı ekmeklerin üzerine gezdirerek, birlikte çevrilmek suretiyle 7-8 dakika daha kavurun.
• Sıcak sıcak servise çayla beraber sunabilirsiniz.


Not
Sahrap’ın Notu Yerden günlerce karın kalkmadığı çocukluk günlerimin unutulmaz lezzeti. Hatta şöyle bir maniyi de hep hatırlarım; Ana karnım aç, ne yersin oğlum iki bir tava dövmeç.

1897
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.