Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Doluca'nın yeni melezi; KARMA

Doluca'nın yeni melezi; KARMA

Dünya şarapçılığındaki füzyon akımının Türkiye'deki ilk örnekleri üretildi: KARMA...

Türkiye'de ilk kez yerel ve evrensel üzüm türlerini birlikte içeren, doğu ile batının sentezi olan, yeni, farklı ve özel bir ürün serisi KARMA, Ocak ayından itibaren şarapseverler ile buluşuyor.

Doluca'nın, tüm bilgi ve deneyimini kullanarak sınırlı sayıda ürettiği, Türk şarap sektöründe çığır açacak KARMA serisi 3 farklı kırmızı şarap kupajından oluşuyor: KARMA Cabernet Sauvignon - Öküzgözü, KARMA Merlot – Boğazkere, KARMA Gamay – Boğazkere.

KARMA serisindeki tüm şaraplar kendilerine has özellikleri ile dikkat çekiyor. KARMA Cabernet Sauvignon – Öküzgözü, serinin en güçlü, gövdeli ve eskitilmeye elverişlisi; KARMA Merlot – Boğazkere, her iki üzüm cinsinin varietel özelliklerini burunda en güçlü biçimde hissettiren, kompleks ve meyvemsi olanı; KARMA Gamay – Boğazkere, damakta yumuşak akıcılığını en fazla hissettireni olarak göze çarpıyor.

Sınırlı sayıda üretilen Doluca'nın yeni serisi KARMA'ya şarapseverler özel sipariş yöntemiyle ulaşabilecek ve şaraplarını adreslerine teslim alabilecekler.

Şarapseverlere yeni lezzet kapılarını açacak olan KARMA serisi için sipariş vermek isteyenler (212) 471 22 40 – 41 numaralı telefonlardan Yasemin Çaput ile iletişime geçebilirler.

KARMA Cabernet Sauvignon – Öküzgözü 2000:

Mürefte civarında Doluca'nın kendi bağlarında yetişen, dünyaca ünlü "kırmızıların kralı" Cabernet Sauvignon sahip olduğu tanenli, gövdeli ve özgün meyvemsi özelliklerini, Elazığ civarında seçilmiş köylerden hasat edilen, ismini tanelerinin çok iri olmasından alan Öküzgözü ise, kendisine özgü kokusu, damakta bıraktığı dolgun yapısı ile canlı meyvemsi karakterini KARMA Cabernet Sauvignon-Öküzgözü'ne yansıtıyor.

Güçlü bir karaktere sahip her iki üzüm cinsi, yıllandıkça kuvvetlenen bukeler kazanarak birbirlerini bütünlüyor ve ortaya varietal karakteri belirgin iki üzüm cinsinin oldukça dengeli birlikteliği çıkıyor. KARMA serisindeki en güçlü, gövdeli ve eskitilmeye elverişli kupaj olan KARMA Cabernet Sauvignon – Öküzgözü, 18 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda eskitildi. Damakta kalıcı, gövdeli ve tanenli yapısıyla kendini hissettiren KARMA Cabernet Sauvignon – Öküzgözü kırmızı meyve, vanilya, tarçın, karamel aromalarını çağrıştırıyor. KARMA Cabernet Sauvignon – Öküzgözü uygun saklama koşullarında 10 yıla kadar yıllandırılmaya elverişli bir şarap.

KARMA Merlot – Boğazkere 2001

Diyarbakır yöresinin özgün toprak ve iklim özelliklerini kendi baharatsı karakterine taşıyan güçlü, gövdeli, tanenli Boğazkere'nin özgün aromatik özellikleri KARMA Merlot – Boğazkere'de oldukça belirgin bir şekilde hissediliyor. Mürefte civarındaki Doluca'nın kendi bağlarında yetiştirilen, kadifemsi bir yapıya, çarpıcı bir meyvemsi karaktere sahip Merlot ise KARMA Merlot - Boğazkere'ye zenginlik ve yumuşaklık kazandırıyor. 12 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda yıllandırılan KARMA Merlot – Boğazkere, tüm KARMAlar arasında, her iki üzüm cinsinin varietal özelliklerini burunda en güçlü biçimde hissettiren, dolgun, gövdeli, kolay içimli ve meyvemsi karaktere sahip bir şarap olarak öne çıkıyor. KARMA Merlot-Boğazkere kiraz, böğürtlen, ahududu, kavrulmuş badem, karanfil, karamelize kokular, tütsü ve menekşe aromalarını çağrıştırıyor. KARMA Merlot – Boğazkere uygun saklama koşullarında 7-8 yıla kadar yıllandırılmaya elverişli bir şarap.

KARMA Gamay – Boğazkere 2000

Mürefte civarındaki Doluca'nın kendi bağlarında yetiştirdiği Gamay; sahip olduğu son derece belirgin ve farklı meyvemsi karakteriyle sevenlerinin vazgeçemediği, ancak çoğu şarapsevere farklı gelen özgün koku ve lezzet özelliklerini bu kupaj içerisinde derinden hissettiriyor. Diyarbakır yöresinin toprak ve iklim özelliklerini kendi baharatsı karakterine taşıyan güçlü, gövdeli, tanenli Boğazkere'nin aromatik özellikleri bu kupaja gövde ve yıllanabilme özelliği sağlıyor. Gamay'nin hafif içimli olma özelliği, güçlü tanenli Boğazkere'yi dengeliyor. Her iki üzüm cinsinin varietal özellikleri KARMA Gamay – Boğazkere'de derinden ve güçlü bir biçimde ortaya çıkıyor. KARMA serisi arasında damakta yumuşak akıcılığını en fazla hissettiren KARMA Gamay – Boğazkere, 10 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda bekletilerek kompleks bir yapı kazandı. Damakta kalıcı ve meyvemsi olan KARMA Gamay-Boğazkere deniz kokuları, mürdüm eriği, dağ çileği, kızarmış ekmek ve meşe aromalarını çağrıştırıyor. KARMA Gamay – Boğazkere uygun saklama koşullarında 5 – 6 yıla kadar yıllandırılmaya elverişli bir şarap.

Doluca Hakkında

Doluca, 1926'dan itibaren üç kuşaktır devam eden şarapçılık deneyimi, "Türk şarapseverlerine hep daha kaliteli ürünler sunmak" misyonu, sürekli yenilikçi ve mükemmelliyetçi yapısı ile Türkiye'de kaliteli şarabın öncüsü olmuştur.

Doluca'nın 1993 yılında hizmete giren, 12 dönümlük arazi üzerinde 10 dönüm kapalı alan olarak kurulan Mürefte'deki üretim ünitesi, 12 milyon litrelik kapasitesi, şarabı dinlendirmek için Fransa'dan ithal edilen meşe fıçıları, paslanmaz çelik tankları, modern cihazları ve en son teknolojisi ile Avrupa'nın sayılı tesislerinden biri olmuştur. Doluca günümüzde kaliteli şarap üretimine yönelik yatırımlarını sürdürmektedir.

(www.doluca.com)


Ayrıntılı bilgi için:

Rengin Şahin

Doluca Şarapçılık Pazarlama ve Ticaret A.Ş.

Tel: (212) 698 98 30

Faks: (212) 698 98 38

E-mail: rengins@doluca.com


884
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.