Yeşil Mercimekli Bulgurlu Sarma

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Sarma
Malzemeler
• Asma yaprağı (yaklaşık 300 gr)
• 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 1 su bardağı ince bulgur
• 3 adet soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı sıcak su
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 1 /2 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 cimdik kuru nane
• 1 cimdik karabiber
• 1 cimdik kırmızı pul biber
• Tuz

Sosu İçin:
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 bardak su
• Tuz


Tarif
Soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye zeytinyağını, soğanları koyalım ve kavuralım. Sonra biber salçasını, domates salçasını ilave edelim ve kavuralım. Bulguru, yeşil mercimeği ilave edip, karıştıralım. Daha sonra sıcak suyu ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Nar ekşisini, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, karabiberi, maydanozu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Asma yapraklarının üzerine hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım ve saralım.

Sosu için:
Soğanı ince ince doğrayalım. Teflon tavaya zeytin yağını, soğanı koyalım ve kavuralım. Biber salçasını, sıcak suyu, tuzu ilave edelim ve salça eriyene kadar karıştıralım. Sosu sarmaların üzerinde gezdirelim ve sarmaların üzerine gelecek şekilde sıcak su ekleyip, sarmaların üzerini tabakla kapatalım. Yeşil Mercimekli Bulgurlu Sarmamızı orta ateşte pişirelim.

Afiyet Olsun


1303
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.