Kabak Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kabak Dolması
Malzemeler
250 gr. kıyma 12 adet kabak 3 adet kuru soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Pirinci ılık suda 30 dakika bekletin.
• İnce dolmalık kabakları oyun, içine tuz sürüp, sıvıyağda kabakları kızartın.
• Yağdan aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.
• Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun.
• Kıyma ilave edip tuz ve karabiber atın.
• Kıyma suyunu çektikten sonra süzülmüş pirinçleri ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun.
• İçine pul biber ve biber salçasını koyun.
• Kızarmış kabakların içine kıymalı dolma içinden doldurun.
• Tencereye kabakları dizip üzerine 2 bardak sıcak su ekleyin.
• Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
• Kabak dolmasını sarmısaklı yoğurtla servis yapın.


656
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.