Fırında Patates Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fırında Patates Dolması
Malzemeler
4 adet orta iri patates, 300 gr. kuşbaşı et, 1 iri boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 adet yeşil biber, 3 adet orta boy domates, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Patatesleri kızartmak için:
Bizimyağ
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı su


Tarif
Patatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Yani 4 patatesten 8 adet dolma elde edeceğiz. Her patatesin ortasını tatlı kaşığı veya bıçakla oyun. Dolmada olduğu gibi fazla oymayın. Patatesler etli kalmalı. Alt kısımlarından azıcık kesin ki, dik olarak tepside durabilsin. Patatesleri yıkayıp kurulayın. Kızgın Bizimyağ içine atıp arkalı önlü hafifçe kızartın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp onları da soteleyin. Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip, 15 dakika kadar pişirin. İçine maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuz ve baharatları da atıp altını kapatın. Kızarmış patateslerin içini bu harçla doldurun. Salçayı 2 su bardağı suda eritip patateslerin aralarına dökün. Patateslerin üzerine domates dilimleri koyup, tepsinin ağzını kapatın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

2463
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.