Enginar Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Enginar Dolması
Malzemeler
Malzemeler: 5 Adet enginar 3 Adet soğan Yarım su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 Çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet taze nane Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım limonun suyu 1 Su bardağı sıcak su Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker

Tarif
Yapılışı: Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, pembeleştirin. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.

1269
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.