Zeytinyağlı Yer Elması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Yer Elması
Malzemeler
Malzemeler : yarım kg yer elması yarım çay bardağı pirinç 1 hazır garnitür (küçük boy) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet kuru soğan 1 su bardağı sıcak su

Tarif
Yapılışı: Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için). Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde patates ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.) Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze maydonoz ile süsleyip servis yapalım.

747
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.