Kerevizli Nohutlu Et Sote

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kerevizli Nohutlu Et Sote
Malzemeler
500 gr yağsız parça et, 1 adet defne yaprağı, 1 havuç, 2 orta boy kereviz, 2 yumurta sarısı, 1 limonun suyu, 1 su bardağı nohut, Tuz, Karabiber

Tarif
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Bunun yerine hazır konserve nohut da kullanabilirsiniz. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın ve ardından suyunu süzüp irice doğradığınız havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tencerenin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Son aşamada tuz ve karabiberi serperek tatlandırın. Kerevizli nohutlu et sote hazır; afiyet olsun.

Not
4 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 500 kalori düşmektedir. Ayrıca porsiyon başına yaklaşık 35 gramla, oldukça zengin protein içeriğine sahiptir.

767
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.