Diyet Karnıyarık

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Diyet Karnıyarık
Malzemeler
1 patlıcan
4 orta boy soğan
½ kg yağsız kıyma
4 orta boy domates
4 adet sivri biber
1–2 sap maydanoz
1 bardak su
Tuz ve karabiber


Tarif
Patlıcanları 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Harcı için soğanları ve domatesi ayrı ayrı rendeleyin. Yeşilbiberleri ve maydanozu ince ince kıyın. Hiç yağ koymadığınız bir tavada, yağsız kıymanızla soğanı kavurun. Yine 200 derecedeki fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Kıyma, kendi suyunu ve yağını salacaktır. Daha sonra da sırasıyla, içine domatesleri, yeşilbiberi, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek beş dakika kadar pişirin. Patlıcanları yağsız bir tepsiye dizerek üstlerini yarın. İçine harcı doldurun. Üstlerine, kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve tam bir sivri biber ile süsleyerek, bir bardak suyu üzerlerine gezdirin. 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.


1019
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.