Yaz Türlüsü

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yaz Türlüsü
Malzemeler
250 gr. Tavuk (kuşbaşı doğranmış, kemiksiz, kuzu ya da dana eti de olur)
1 adet Patlıcan
150 gr. Bamya
2 adet Soğan
150 gr Taze fasulye
1 Adet Kabak
2 adet Yeşil dolmalık biber
2 diş Sarmısak
1/2 çay kaşığı Tuz
1 su bardağı Su (tavuk ya da etsuyu)
Karabiber
2 adet Domates
4 çorba kaşığı Margarin


Tarif
Patlıcanları, saplarını atarak, kabuklarını boyuna şeritler halinde soyun .Boyuna dörde bölerek 2-3 cm kalınlığında kesin., Kabakların kabuklarını kazıyın. Boyuna yarıdan kestikten sonra 2 cm kalınlığında doğrayın. Bamyaların başlarını koni şeklinde keserek hazırlayın. Et ve sebzeleri çiğden Borcam kare tencereye koyun; tuz ve biberini serpin; sarmısağı katın. Hazırlık sırasında etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun. Üzerine, küp doğranmış domatesleri ilave edip, tavuk ya da et suyunu katın. Margarini parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Borcam tencerenin kapağını kapatın; önceden 175 °c'ye ısıtılmış fırında et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Güveci fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.



614
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.