Sulu Köfte

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sulu Köfte
Malzemeler
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı domates salça Üzeri için; 2 yemek kaşığı kuru reyhan

Tarif
• Köfteyi hazırlamak için derin bir yoğurma kabının içine kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş kuru soğan, kuru reyhan ve ince bulguru koyun ve yoğurun.
• Sıkıca yoğurduğunuz köfte hamurundan yeşil erik boyutlarında yuvarlak köfteler yapın.
• Bir tarafta tencerede yağı eritip, salçayı katıp, kavurun ve üzerine 5-6 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın (su miktarı hep az olmalıdır).
• Kaynayan suyun içine köfteler ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Üzerine sıcakken kuru reyhan serpiştirerek servise sunun.


Not
Sahrap’ın Notu: Arzu ederseniz 1 havucu ve 2 adet patatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak köftelerle beraber kaynayan suyun içine atabilirsiniz. Eğer terbiyeli sulu köfteyi severseniz, yemek piştikten sonra ufak bir kasede 1 yumurta sarısı ile bir limon suyunu çırpıp, yemeğin içine karıştırarak ekleyebilirsiniz.

722
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.