Sultani Bezelye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sultani Bezelye
Malzemeler
500 gr. sultani bezelye, 1 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet orta boy domates, yarım çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı, 1 çay kasığı şeker, tuz

Tarif
Soğanları soyup yemeklik doğrayın (ama biraz ince olmasına özen gösterin), sarımsakları da ince ince kıyın. Tencereye Bizimyağ Ayçiçek Yağı koyun, soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Bezelyelerin uçlarını koparın ve bıçak yardımı ile kılçıklarını çıkartın ve tencereye ekleyin. 2,5 - 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.

1617
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.