Şeftalili Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Şeftalili Tart
Malzemeler
Tart hamuru: 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı margarin (erimemiş) 1 çay kaşığı kabartma tozu Alabildiği kadar un Tuz Kreması için: 2 bardak süt 1 adet yumurtanın sarısı 6 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 paket vanilya 1 paket tart jölesi 1 kavanoz şeftali kompostosu

Tarif
• Tart hazırlamak için margarin, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve alabildiği kadar un koyup sert bir hamur tutun.
• Yaptığınız hamuru yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
• 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
• Yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
• Süt az gelirse şeftali kompostosu suyundan ilave edebilirsiniz.
• Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip, eritene kadar karıştırın.
• Soğuduktan sonra tartın üstüne dökün.
• Şeftalileri tartın üstüne güzelce yerleştirin.
• Jöleyi 2 bardak su ile kaynatıp ılınana kadar karıştırın.
• Kaşıkla şeftalilerin ve tartın üstüne döküp buzdolabında 2 saat bekletin.


Not
Püf Noktası: Tart hamuru pişerken, bıçakla üstünü delin ki fazla kabarmasın.

491
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.