Prenses Tavuk

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Prenses Tavuk
Malzemeler
4 adet tavuk göğsü, 1 bardak pirinç, 1 adet kuru soğan, 4 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı fıstık içi, 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 4 adet kereviz sapı,1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı un, 1 bardak su, tuz ve karabiber

Tarif
• Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın.
• Tavuk göğüslerini açın.
• Dövüp, inceltin.
• Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın.
• Kenarda bekletin.
• Soğanları sıvıyağ ile pembeleştirin.
• Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun.
• Kuş üzümünü atın.
• Tuzunu, karabiberini ekleyin.
• Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin.
• Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın.
• Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun.
• Tavukları fırın kabına dizin.
• Üzerine margarin ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün.
• 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.


Not
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz, alüminyum folyoya sarın. Tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.

955
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.