Pırasalı Pay

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pırasalı Pay
Malzemeler
125 gr yumuşamış margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 12 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz İçinin harcı için: 7-8 adet pırasa 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı katı yağ 1 su bardağı hazır çiğ krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif
• İsterseniz önce hamurumuzu hazırlayıp, dinlenmeye bırakalım ve o sırada da pırasalı harcımızı hazırlarız.
• Önce derin bir yoğurma kabının içine unu yerleştirip, üzerine yumurtaları kırıyoruz.
• Yoğurdu, yumuşamış margarini ve tuzunu da koyduktan sonra başlayalım yoğurmaya.
• Merak etmeyin öyle uzun boylu yoğurmanıza gerek kalmadan hamur hemen toplanacak ve elinize yapışmayan yumuşak bir kıvama gelecektir.
• Sonra üzerini bir mutfak peçetesiyle örtüp, yarım saat dinlenmeye bırakalım.
• Şimdi 25-30 cm çapında kenarları 2-3 parmak yüksek ya da bu ölçülere uygun kare, dikdörtgen bir kalıbı önümüze alalım.
• İçini yumuşamış margarinle yağlayıp bırakalım.
• Bir taraftan da iç harcımızı hazırlamak üzere, pırasalarımızı ayıklayalım.
• Varsa sararmış yapraklarını atalım.
• Sonra bir kesme tahtası üzerinde çok çok ince doğrayalım.
• Tavaya yağlarımızı koyup, erir erimez doğranmış pırasayı içine atıp, karıştırarak 6-7 dakika kavuralım.
• Sonra altını söndürüp, içine çiğ kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım.
• Ufak bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpıp, bu çırpılmış yumurtaları da pırasalı karışımımızın içine ilave edip, son kez karıştıralım.
• Artık hamurumuz yeterince dinlenmiştir.
• Tezgahınıza çok az un serpin.
• Hamuru yayarak yerleştirin.
• Elinize merdaneyi alın ve hamurun üzerinde ileri geri hareketler yaparak, kalıbınızın büyüklüğüne getirin.
• Sonra hamuru hiç korkmadan elinize alıp, kalıbın içine düzgünce yerleştirin.
• Ama uçlarını kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim.
• Sonra da bu pırasalı harcımızı, bu havuzun içine dolduralım.
• Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, pırasalı payımızı fırının orta gözüne yerleştirelim.
• Yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
• Çıkarıp, sıcak sıcak dilimleyip servise sunalım.
• İsterseniz bu payı pırasalı değil de ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz.
• Bu bol sebzeli, ince hamurlu payımızı bir davet yemeğinde önden, giriş olarak da verebilirsiniz.


Not
Yemekçinin notu: Hafta sonunda yapabileceğiniz çok güzel bir paydır...

492
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.