Peru’dan Macchu Picchu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Peru’dan Macchu Picchu
Malzemeler
Yarım kg sığır eti bonfilesi (ama parmak şeklinde ince doğranacak) 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay karabiber 2 adet kuru soğan (soğanı iri olarak sekiz parçaya bölelim) 5-6 diş sarmısak (çok ince doğranacak) 1 su bardağı hazır çiğ krema 2 adet orta boy domates ( domatesi de iri olarak 8 parçaya bölelim) 3 yemek kaşığı sirke 1 kase dolusu kızarmış patates

Tarif
• Öncelikle sığır etinin bonfile kısmından alınan parçayı parmak şeklinde doğrayalım.
• Derin bir kase içinde tuz ve karabiberle karıştırıp, iyice harmanlayalım.
• Bu arada derin ve büyük bir tavaya yağı koyup, erir erimez iri doğranmış soğan ve dilimlenmiş sarmısakları koyarak 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
• Sonra etleri ilave ederek 5-6 dakika daha hep birlikte pişirelim.
• Hemen domatesleri ve kremayı ekleyip, karıştırarak pişirme işlemine 10 dakika daha devam edelim.
• Sirkemizi de katınca en fazla 2 dakika daha kaynatıp, altını söndürelim.
• Servis tabağının altına kızarmış patatesleri dizip, üzerine bu sarmısaklı kremalı etimizi aktarıp, karıştıralım.
• Artık servise sunabiliriz.


Not
Güney Amerika’nın bu ufak tefek insanlarının eminim ki iç dünyaları çok renklidir. Çünkü ne zaman bir Peru Kazağı, Peru örtüsü, kilimi veya Peru malı oyuncak görsem, üzerindeki renklerin canlılığı, çeşitliliği ve albenisi beni çok etkiler. Hele bir de Titikaka, İnka, Macchu Picchu gibi isimlerine bayılırım. Belki size anlatacağım bu yemek çok yöresel bir lezzet değildir ama “Peru” yemeği olarak anlatıldığından eminim.

501
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.