Patlıcan Kavurması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcan Kavurması
Malzemeler
4 adet patlıcan, 4 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı pulbiber, biraz karabiber, 2 çay bardağı ayçiçek yağı , tuz

Tarif
Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına 4 e veya 6 ya bölün sonra uzun uzun doğrayın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve patlıcanları atıp 10 dakika kadar haşlayın. Bir çatalla yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek ocaktan alıp süzün. Patlıcanları süzgece koyun. Patlıcanlar süzülürken, soğanları söğüş doğrayıp ayçiçek yağı ile beraber kızartın. Üzerine kırmızı biberi, pul biberi (Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı salça da olur) ekleyin. Son olarak patlıcanları ekleyip karıştırın. Biraz daha tuz atın. 10 dakika daha bu şekilde pişirip servis edin.

2255
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.