Pastane Açması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pastane Açması
Malzemeler
125 gr. margarin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 adet kesme şeker Tuz Alabildiği kadar un

Tarif
• Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin.
• 1 yumurta, tuz ve alabildiği kadar un ilave edip yumuşak bir hamur tutun.
• 40 dakika bekletin.
• Bekleyen hamuru 12 eşit parçaya bölün.
• Her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 tatlı kaşığı kadar margarin sürün.
• Hamuru rulo yapıp, uçlarından ters yöne doğru çevirin. • Yumurta sarısının içine sıvıyağ karıştırın.
• Hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsleyin.
• Fırın tepsisine 12 açmayı aralıklı olarak yerleştirin.
• 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.


430
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.