Lokma Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Lokma Tatlısı
Malzemeler

Lokma İçin:
1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 100 gr eritilmiş margarin, kibrit kurusu kadar yaş maya, aldığı kadar un, Kızartmak İçin sıvıyağ

Şerbeti İçin:
1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 1/2 limonun suyu

Üstü için:
250 gram şam fıstığı


Tarif
Önce şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu tencereye koyun. 20 dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra ateşten alın. Başka bir kapta su ve süt karışımını ısıtın. İçine mayayı, 1 çorba kaşığı şekeri, mayayı, margarini ve tuzu koyun. Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın. Hamuru üstünü bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Derin bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırdıktan sonra, mayalanan hamurdan, avucunuzun arasına alın ve yumru gibi sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın. Lokmalar kızarınca yağın içinden aldığınız gibi, hemen şurubun içine atın. Bir düre şerbti çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın. Üzerine havanda dövdüğünüz yada rondodan geçirdiğiniz şam fıstıklarını dökerek servis yapın.

1134
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.