Kestaneli ve karidesli risotto

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kestaneli ve karidesli risotto
Malzemeler
200 gr pirinç / arborio 1/2 adet kuru soğan / çok ufak ve ince doğranmış 1-1.5 lt tavuk suyu / veya sebze suyu 80ml beyaz şarap / sek 100 gr çimçim karides 50 gr kestane püresi 30 gr parmesan / rende 40 gr tereyağı /ufak parçalara bölünmüş tuz-karabiber zeytinyağı

Tarif
Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve ısıtın.Soğanları ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin, renk almamalarına dikkat edin.Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.Pirinçler şeffaflaşınca, beyaz şarabı ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırmaya devam edin.Pirincin şarabı iyice içine çektikten sonra bir kepçe kadar tavuk suyunu ekleyip, karıştırmaya devam edin.Tuz, karabiber ve kestane püresini ekleyin.Başka bir tavada karidesleri yarım pişmiş şekilde pişirin ve risotto ya ekleyin.Tavuk suyunu neredeyse bitene kadar ve risotto kremamsı bir kıvama gelip, pirinçler de pişmiş ama hala biraz sert kaldığında risottoyu ateşten alın. (bazı zaman tavuk suyunun hepsini, bazen de bir kepçe kadar kalacak miktar kullanabilirsiniz, bunun kararını risottonun kıvamına bakarak anlayacaksınız.)Ateşten aldığınız risottonun içine tereyağını ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.Parmesan ekleyip tekrar karıştırın ve tabaklara alıp servis edin.

653
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.