Kereviz

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kereviz
Malzemeler
750 gr. - 1 kg. kereviz 3 adet havuç 1 adet iri soğan 1 çay bardağı bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı 1 adet büyük patetes 1 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı portakal suyu Tuz

Tarif
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, Bizimyağ Ayçiçek Yağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Havuçları soyun ve enine doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır. Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.

1139
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.