Kavurma Herlesi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kavurma Herlesi
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tepeleme un 1,5 su bardağı soğuk su

Tarif
• Önce tavaya tereyağını koyun, erir erimez 1 yemek kaşığı tepeleme un ekleyerek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
• Kavrulan unun rengi kahverengiye dönüştüğü anda soğuk su ekleyin ve yine sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.


Not
Sahrap’ın Notu: Özellikle çocuk maması olarak Anadolu’nun birçok yöresinde sıkça yapılır.

416
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.