Karnabahar Graten

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Karnabahar Graten
Malzemeler
1 orta boy karnabahar , 2 yemek kaşığı un, 2,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet kırmızı biber, yarım demet maydanoz, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, pulbiber.

Tarif
Karnabaharları buharda pişirin ya da tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdüğünüz karnabaharları fırın kabına alıp baharatları ilave edip karıştırın. İnce doğranmış biber ve sarımsağı ilave edin. Daha sonra ü büyük bir tavada margarin eritin ve unu yağda bir miktar kavurun.

Un pembeleşince soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın ve topak bırakmayın. Karnabaharın üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.


Not
Karnabahar sevmeyenlere özellikle tavsiye edilebilecek çok lezzetli bir tariftir...

507
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.