Kabak Paçası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kabak Paçası
Malzemeler
1 kg. dolmalık kabak 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sirke 5 adet yumurta 3 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Pulbiber

Tarif
• Öncelikle kabakların kabuklarını bıçakla kazıyarak rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
• Rendelediğimiz kabakları teflon bir tavada sıvıyağı ve tuz ile karıştırarak, 7-8 dakika kadar kavuralım.
• Diğer taraftan unu 1 çay bardağı su ile sulandıralım.
• Yoğurt, sirke ve yumurtayı bu unlu karışıma ekleyelim.
• Sarmısakları da döverek bu karışıma ilave edelim ve bir çatalla sürekli çırparak bir kenara bırakalım.
• Kavurduğumuz kabağın üzerine yukarıdaki karışımı dökerek tahta bir kaşık ile yemeğin içini yer yer açalım ve böylece yemeğin her tarafını pişirelim.
• Yemeği kesinlikle karıştırmayın.
• Tavanın kapağını örterek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
• Ayrı bir yerde tereyağını eriterek içine arzuya göre pul biber ekleyelim ve kabak paçasının üzerine gezdirerek servise sunalım.


518
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.