Hamburg Tavuğu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Hamburg Tavuğu
Malzemeler
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı margarin 200 gr. mantar 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Öncelikle 2 yemek kaşığı yağı derin bir tavada eritelim.
• Ortadan 2’ye böldüğümüz mantarları yağı erittiğimiz tavaya aktaralım ve karıştırarak 3-4 dakika kavuralım.
• Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarları yağdan alalım.
• Sonra tavukları aynı yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartalım.
• İnce halkalar halinde doğranmış soğanları da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar hep birlikte sotelemeye devam edelim.
• İçine salçayı, kızarmış mantarları ve 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tuz ve karabiberle lezzetlendirelim.
• Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağı koyup, eriyince 2 diş sarmısağı atıp 1 dakika kadar kavuralım.
• Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, şarabı da üzerine ilave edelim.
• Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
• Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onları çıkarıp atın.
• Sonra da bu midyeli harcı tavuk yemeğinin içine aktarıp, tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
• Yanında patates püresi ile servis yapın.


345
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.