Favalı Enginar

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Favalı Enginar
Malzemeler
6 adet enginar 1 çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı 1 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 4 bardak su 4 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu Tuz
Fava için;
1 bardak taze bakla içi 1 adet soğan 1 çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı 8 adet kesme şeker Tuz


Tarif
• Tencereye soğanı bütün olarak koyun.
• Üzerine baklaları, Bizimyağ Ayçiçek Yağı , şekeri ve tuzu ekleyin.
• Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice pişirin.
• Baklaları arada sırada kontrol edin.
• Azar azar sıcak su ekleyin.
• Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın.
• Çiçeklerini iyice ayıklayın.
• Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun içinde bekletin.
• Bizimyağ Ayçiçek Yağı ile unu 2 dakika karıştırın.
• Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin.
• Enginarları içine atın.
• Soğanı bütün olarak ilave edin.
• 60 dakika kısık ateşte pişirin.
• Enginarın ve baklaların içindeki bütün soğanları çıkarın.
• Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin.
• Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin.
• Servis yaparken, dereotuyla süsleyin.


Not
Enginarların beyaz olması için limonlu suda bekletin. Enginarların üzerini kapakla ya da alüminyum folyoyla kapatırsanız, pişerken kararmazlar.

1365
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.