Elmalı Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Tart
Malzemeler
1 su bardağı un 3 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yumurta 100 gr margarin (eritilip, ılıtılmış margarin) 1 paket kabartma tozu Üzeri için; 2 adet elma (rendelenmiş) 1 adet limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı tarçın

Tarif
• Öncelikle elmaları soyup, rendeleyelim ve hemen kararmaması için de üzerine yarım limon suyunu gezdirelim, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyerek bir kenarda bekletelim.
• Bu arada orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayalım.
• Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim.
• Mikserin orta hızlı devrinde ya da çatalla 2-3 dakika çırparak, köpük köpük yapalım.
• Üzerine ılıtılmış margarini, un ve kabartma tozunu ilave ederek yine iyice karıştıralım.
• Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakalım.
• Hemen kek hamurumuzu da yağlanmış fırın kabımızın içine aktaralım.
• Önceden hazırladığımız elmalı harcımızı da kekin üzerine yayarak yerleştirelim.
• Önceden ısınmış fırında en az 30-35 dakika pişirelim.
• Pişip pişmediğini kontrol edip, pişmişse fırını kapatalım.
• Fırından çıkarıp soğutalım ve sonra dilimleyip servise sunalım.


Not
Yemekçinin notu: Elmalı, ananaslı, vişneli, kivili ve armutlu da yapılabilir.

376
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.