Elmalı Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Tart
Malzemeler
200 gr. un 50 gr. toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2 adet yumurtanın sarısı 100 gr. veya 75 gr. yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak) Ayrıca: 150 gr. toz şeker (karamel yapmak için) 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)

Tarif
• Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr. yumuşamış yağ ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim.
• Öte yandan 150 gr. toz şekeri kısık ateşte pişirip, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalım.
• Daha sonra içine 75 gr. yağı ekleyip, altını söndürelim.
• Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökelim, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirelim.
• En sonunda da üstüne hamuru yayalım.
• Bir çatalla hamurda delikler oluşturup, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.
• Fırından çıkaralım ve ılınınca ters çevirerek servis yapalım.
• Yanına vanilyalı dondurma veya krem şanti de konulabilir.


376
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.