Elmalı Krema Kubbesi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Krema Kubbesi
Malzemeler
3 adet elma 6 su bardağı süt 9 yemek kaşığı tozşeker 1 paket vanilya 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası Süslemek için; Taze nane yaprakları

Tarif
• Tencerenin içinde 6 yemek kaşığı şekerle birlikte un ve mısır nişastasını karıştırın.
• Süt ekleyip, kaynayıncaya dek karıştırarak, orta ateşte pişirin.
• Vanilyayı da katıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
• Soğuyunca bu karışımı kremayla birlikte 10 dakika mikserle çırpın.
• Küçük kapları soğuk suyla ıslatın.
• İçlerine kremayı paylaştırın.
• En az 6 saat buzdolabında bekletin.
• Servisten 30 dakika kadar önce kalan toz şekeri bir tavaya koyup, orta ateşte rengi açık kahverengiye dönünceye dek pişirin (karamelize edin).
• İçine rendelenmiş elmaları koyup, 5 dakika kadar pişirin ve hemen servis tabaklarına bu sosu paylaştırın.
• Kaselerdeki muhallebiyi karamelin üzerine ters çevirin.
• Nane yaprağıyla elma görüntüsü vererek, soğuk olarak servis yapın.


342
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.