Çilekli Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çilekli Tart
Malzemeler
2 kahve fincanı pudra şekeri 6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 3 çay bardağı un 1 adet yumurtanın beyazı Üzeri için: 2 su bardağı hazır çiğ krema 1 su bardağı çırpılmış krem şanti Yarım kg. çilek (ayıklanmadan saplarıyla yıkanmış)

Tarif
• Öncelikle derin bir kap içinde tereyağını iyice yumuşatıp, pudra şekeri ile karıştıralım.
• Yumurta akını da ekleyelim ve birbirine iyice yedirelim.
• Kulak memesi kıvamında hazırladığımız tart hamurunu en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
• Bu arada çileklerin saplarını çıkarmadan yıkayıp, hazır edelim.
• Şimdi de önümüze 20-25 cm çapındaki tart kalıbını alalım.
• İçini iyice yağlayalım ve dinlenen hamurumuzu tezgahta merdane ile kalıp büyüklüğünde açalım.
• Sonra hamuru kalıbın içine, kenarlarını iki parmak yükselterek yerleştirelim.
• Bir çatalla 8-10 yerinden delikler açalım.
• Artık tartımızı, 175 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirip, çıkaralım.
• Soğumasını beklerken, derin bir tasın içinde hazır çiğ krema ile krem şantiyi iyice karıştıralım.
• Hazırladığımız bu kremayı soğumuş olan tartın üzerine yayalım.
• Kremanın üzerini çileklerle dekoratif biçimde süsleyelim.
• En sonunda varsa çilek jölesi sürüp, servis yapalım.


510
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.