Baduç Aşı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Baduç Aşı
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı enine ince doğranmış taze fasulye 3 adet domates 3 adet yeşil biber 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma 2 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru reyhan

Tarif
• Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını bırakın, ince doğranmış soğanları hafifçe kavurun, sararınca salça, kavrulmuş kıyma, ince doğranmış yeşil biber, küp doğranmış domatesi katın, kaşıkla çevirin.
• Et suyu ilave edin.
• Kaynayınca suyun içine mercimek, bulgur, fasulye, tuz ekleyerek pişinceye kadar kaynatın.
• Sebze çorbası kıvamında olması gerekir.
• Üstüne kızdırılmış tereyağına katılan reyhan, kırmızı toz biber gezdirerek servise sunun.


Not
Yemekçinin notu: Yeşil fasulyeye bu yörede “Baduç” denilir.

399
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.