Ayva Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ayva Tatlısı
Malzemeler
4 adet ayva 8 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı su 3-4 adet karanfil Üzeri için; Kaymak ya da krem şanti

Tarif
• Önce ayvaları dikine ikiye bölün.
• Çekirdek yuvalarını çıkarın.
• 8-10 adet çekirdeği ayırın.
• Sonra ayvaları soyup, geniş yayvan bir tencereye oyuk tarafları üste gelecek biçimde dizin.
• Çekirdek yuvalarına birer kaşık toz şeker koyun.
• Tencereye karanfilleri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini serpiştirin (meyvelerin üzerine gelmesin).
• Suyunu da koyup, kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak ayvalar, ayva pişmişi rengini alıncaya dek pişirin.
• Ilınınca servis tabaklarına alın ve çekirdek yuvalarına kaymak ya da krem şanti koyarak servis yapın.


529
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.