Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pazı Yaprağına Sarılı Levrek Balığı
Malzemeler
7-8 adet levrek ya da dil balığı (fileto edilmiş yani orta kemiği ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde kesilmiş balık parçaları) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvıyağı (ayçiçek, zeytinyağı, mısırözü hepsi olabilir) Ayrıca: 15-16 adet iri boy, taze pazı yaprağı (sapları kesilmiş olacak) Fırında pişirmek için: 2 su bardağı su 10-15 adet tane karabiber 2-3 adet kuru defne yaprağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet limonun suyu

Tarif
• Sapları kesilmiş pazı yapraklarını, içine 7-8 adet kesme şeker attığımız kaynayan suyun içine sokup, 20-30 saniye sonra hemen çıkaralım.
• Suyun içine attığımız şeker, pazı yapraklarının renginin bozulmadan çıkmasını sağlayacaktır.
• Ama sakın pazı yapraklarını yırtmayın, mümkün olduğunca bütün ve sağlam çıkarın.
• Bir taraftan da fileto balıklarımızın üzerine tuz ve karabiber serpip, sıvıyağı gezdirelim ve bir kenarda beklemeye alalım.
• Öte yandan kenarları yüksek bir fırın tepsisini önümüze alıp, fırını 175 derece sıcaklığa ayarlayalım.
• Şimdi de soğuyan pazı yapraklarının birini mutfak tezgahına yayalım.
• Üzerine bir adet daha pazı yaprağını yerleştirelim.
• Balıklardan birini alıp, yaprakların ucuna koyup, tıpkı dolma sarar gibi kalınca saralım.
• Her bir balık parçası için aynı işlemi tekrarlayıp, rulo sarılmış pazılı balıkları fırın tepsisine yan yana dizelim.
• Üzerine defne yapraklarını oturtup, tane karabiberleri serpiştirip, limon suyunu gezdirelim.
• Tereyağını ise fındık kadar parçalar halinde gelişigüzel yerleştirip, suyunu da tepsinin kenarından içeriye aktaralım.
• Artık tepsiyi önceden ısınan fırının içine oturtalım ve en az 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
• Artık sıra geldi pişen balıkları fırından almaya.
• Çok dikkatlice pazıya sarılmış balık rulolarımızı tepsiden çıkarıp, servis tabağına dizelim.
• Üzerine sıcak krem sosumuzu gezdirip, yine sıcak sıcak servise sunalım.


Sos Malzemesi
Krem sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tablet hazır tavuk bulyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Sos Tarifi
• Sosumuzu hazırlamak üzere ufak bir derin tencereye yağı koyup, erir erimez unu aktaralım ve sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavuralım.
• Böylece kokusu iyice çıkan unun üzerine yine sürekli karıştırarak ama yavaş yavaş sütle kremayı ekleyelim.
• Hemen tavuk bulyon tabletini de ekleyip, karıştırarak pişirelim.
• Sos kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım.


858
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.