Patlıcan Beğendi Adasında Levrek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcan Beğendi Adasında Levrek
Malzemeler
7-8 adet orta boy kemer patlıcan (yani ince patlıcan. Ama isterseniz topak patlıcan da kullanabilirsiniz. Ama o zaman miktar 6-7 adet olsun) 1 adet limonun suyu 6-7 adet fileto olarak çıkarılmış levrek balığı (yani orta kemiği, kılçıkları tamamen çıkarılıp, el kadar parçalara ayrılmış balık) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 7-8 diş sarmısak (incecik doğranacak) Varsa: 2-3 adet kuru defne yaprağı veya: Yarım demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen Yarım su bardağı ayçiçek yağı 2 su bardağı su Arzu ederseniz: 2 diş dövülmüş sarmısak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif
• İsterseniz önce şu patlıcanları közleyelim.
• Dış kabuklarını hiç soymadan sadece yıkayıp, iyice kurulayalım.
• Sonra da fırının ızgarasını yakıp, tepsiye dizdiğimiz patlıcanları yerleştirelim.
• Ama ara sıra fırını açıp patlıcanları çevirmemiz gerekecektir.
• Her tarafıyla kızaran ve içi iyice yumuşayan patlıcanları fırından çıkarıp, biraz soğumasını bekleyelim.
• Sonra kabuklarını soyup atalım.
• Patlıcanları içi su dolu bir kabın içine atıp, limon suyunu da katalım ve bir kenarda beklemeye bırakalım.
• Erir erimez unu katıp, sürekli karıştırarak unun rengi sararıncaya kadar kavuralım.
• Böylece unun kokusu iyice gitmiş olacaktır.
• Şimdi de bir farklılık yapacağız ve daha önceden limonlu sudan çıkarıp, küçük kuşbaşı et formunda doğradığımız köz patlıcanları unun üzerine ekleyip, mümkünse bir çatalla adeta döverek iyice birbirine yedirelim.
• Yaklaşık 3-4 dakika bu işlemi yaptıktan sonra artık azar azar ve yavaş yavaş sütü eklemeye başlayalım.
• Ama sakın sürekli karıştırmayı unutmayın.
• İsterseniz bu arada dövülmüş sarmısağı da ekleyebilirsiniz.
• Baktınız ki karışım "fokur fokur" kaynamaya başladı hemen ocağın altını söndürün.
• İçine sıcakken rende kaşar peynirle, tuz ve karabiberi serpiştirip, son kez karıştırıp, bir kenarda beklemeye alalım.
• Böylece patlıcan beğendimizi hazırlamış olduk.
• Artık sıra geldi levrek balıklarını hazırlamaya.
• Bunun için bir tepsiye levrekleri dizin üzerine tuz ve karabiber, sarmısak ve defne veya kuru ya da taze fesleğeni ekleyin ve elinizle iyice karıştırıp, harmanlayın ve bir kenara bırakın.
• Şimdi de kenarları yüksek bir fırın kabımızı önümüze alalım ve bir kenarda marine edilerek (yani lezzetlendirilmiş) bekleyen levreklerimizi içine dizelim.
• Tam üst üste gelmemesine dikkat edin.
• Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyup, 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirip, çıkaralım.
• Sıra geldi servis faslına.
• Her bir tabağın altına, 3-4 yemek kaşığı kadar beşamel soslu patlıcan beğendiden yayalım.
• Üzerine pişen levrek balığı filetosunu oturtalım.
• Süslemek içinse, taze biberiye otunu kullanabilirsiniz.
• Yani 10 cm uzunluğundaki biberiye dalını tıpkı bayrak gibi balığın üzerine dikelim.
• İsterseniz tabağın boş kısımlarına çok incecik kıyılmış maydanoz yapraklarını serpiştirelim.
• Limonun kabuğunu incecik doğrayıp, balığın tepesine oturtalım.
• Mesela yine limonu incecik dilimleyip, tabağın etrafına yerleştirebilirsiniz.


Sos Malzemesi
Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

537
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.