Paella

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Paella
Malzemeler
10-15 adet kabuklu midye 15-20 adet orta boy karides (taze veya dondurulmuş) 2 adet tavuk göğüs eti 10-15 dilim sucuk 3 adet kırmızı veya yeşil dolmalık biber 4-5 diş sarmısak 2 adet kuru soğan 3 adet kırmızı biber 1 su bardağı bezelye (konserve veya dondurulmuş) 2 su bardağı pirinç Zeytin 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı beyaz şarap 1 yemek kaşığı dolusu safran 1 tatlı kaşığı kaşığı acı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Dolmalık biberleri ince şeritler halinde kesin, sarmısağı incecik kıyın.
• Sucuğun zarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
• Tavuk etini 2 cm.’lik parçalar halinde küp küp kesin.
• Soğanı yemeklik doğrayın.
• Midyelerin kabuklarını fırçalayın, tüylerini ayıklayın, iyice yıkayın, bir kenara koyun.
• İnce kıyılmış dolmalık biber ve kıyılmış sarmısağı bir tavaya koyup, 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavurun.
• Sucuk ve bezelyeleri üzerine ekleyin.
• Öte yandan başka bir tencereye kalan 2 yemek kaşığı yağı koyun ve tavuk etlerini içine aktararak 3-4 dakika kavurun.
• Sonra da kızaran tavukları tavadan süzdürerek alın ve sucuklu karışıma ekleyin.
• Öte yandan ince kıyılmış soğan ve pirinci tavuk etinden kalan yağda 3-4 dakika kavurarak pembeleştirin.
• Üzerine tavuk suyu, beyaz şarap ve safranı katın, bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın ve karideslerle birlikte sucuklu karışımının üzerine boşaltın.
• Acı biber ve tuzunu ekleyin.
• En son midyeleri pirincin üzerine yerleştirin.
• Tavanın kapağını kapatın, önceden 175 dereceye ısıtılmış fırının orta gözünde 40 dakika pişirin.
• Fırından çıkarın, kapağını açın, hafif karıştırarak havalandırın ve sıcak olarak servise sunun.


538
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.