Midye Tava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Midye Tava
Malzemeler
1 kg Kuzu pirzolası
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 kg Domates
6 adet Sivri yeşil biber
6 diş Sarmısak
2 çay kaşığı Tuz


Tarif
Pirzolaları bir yağsız tavada beher yüzünü ikişer dakika tuttuktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Sarmısakları ayıklayıp diş diş aralarına atın. Yeşil biberleri iri doğrayıp serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve üzerine serin. Üzerine tuzu ve pul biberi serpip kaynama noktasına harlı ateşte ulaştırdıktan sonra tenceredekilerin hepsini Borcam oval kapaklı tencereye boşaltıp kapağı kapalı olarak önceden 200 c’ye kadar ısıtılmış fırına verin.Bir saat piştikten sonra aynı kapta sofraya getirin.



536
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.