Kalamar Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kalamar Dolması
Malzemeler
4 kalamar 200 gr karides 1 levrek fileto 1 çay bardağı krema 2 diş ezilmiş sarımsak 1/4 demet maydanoz 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Üzeri için: 1 su bardağı domates püresi 1 diş ezilmiş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, fesleğen Marinat için: 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karbonat

Tarif
Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun. Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. ince kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın.

1425
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.