Yuvalama

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yuvalama
Malzemeler
250 gr. parça kuzu eti 200 gr. kıyma 1 bardak pirinç 1 bardak nohut 8 bardak su 4 bardak yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı Kuru nane Tuz Karabiber

Tarif
• Nohutu geceden ıslatın.
• Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin.
• Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın.
• Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
• Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın.
• Kenarda bekletin.
• Nohutu etle birlikte pişirin.
• Suyunu ve tuzunu ekleyin.
• Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın.
• Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın.
• Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın.
• Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün.
• 20 dakika kaynatın.
• Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin.
• Servise hazırlayın.
• Yuvalama, Antep’e özgü bir yemektir.


464
dahafazlası
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.