Yörük Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yörük Çorbası
Malzemeler
2 litre su, 2 su bardağı nohut, yarım paket erişte, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı kuru nane, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı margarin

Tarif
Nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün kaynamakta olan suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede margarin hafifçe eritilip, biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak ile birlikte sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir.

2544
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.