Tutmaç Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tutmaç Çorbası
Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek, 1 bardak erişte, 2 yemek kaşığı yağ , 1 adet kuru soğan, 2 bardak yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 4 bardak su veya et suyu, kuru nane, tuz ve karabiber

Tarif
• Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın.
• Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün.
• Soğanı yağ ile pembeleştirin.
• Mercimekleri ilave edin.
• Yoğurtla unu karıştırın.
• Tuzu ve karabiberi ekleyip, mercimeklere ilave edin.
• Suyunu katın.
• Karıştırarak, kaynatın.
• Erişteyi ekleyin.
• 15 dakika daha kaynatın.
• Naneyi atıp, karıştırın.
• Altını kapatın.
• Servise hazırlayın.


1433
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.