Terbiyeli İşkembe Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Malzemeler
1 kg. temizlenmiş dana işkembesi 15 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 küçük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Terbiye İçin; 2 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 adet limonun suyu 1,5 su bardağı su Sos İçin; 4-5 diş ezilmiş sarmısak ½ su bardağı sirke

Tarif
• Temizlenmiş olarak alınan 1 kg. işkembeyi bol suda iyice yıkayın.
• İri parçalara bölüp, 15 bardak kaynamış suya atın.
• İçine limon suyu, soğan ve ayçiçek yağını da ilave edip, pişmeye bırakın.
• İşkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
• Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
• Soğuyunca çok ufak parçalar halinde doğrayın.
• Geriye kalan suyu süzün ve 10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın.
• Çukur bir kapta terbiye malzemesini iyice karıştırıp, 1,5 su bardağı soğuk suya yedirin, biraz da işkembe suyundan ilave ederek karıştırın.
• Kaynamakta olan işkembe çorbasına terbiyeyi süzgeçten geçirerek ve sürekli karıştırarak yedirin.
• Tuzu da ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra hemen ateşten alın.
• Ezilmiş sarmısak ile sirke karışımını, arzuya görek kullanılmak üzere sofrada çorbanın yanında sunabilirsiniz.


518
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.