Tavuklu Tarhana Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tavuklu Tarhana Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı toz tarhana, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı margarin, 1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber (tavla zarı formunda küp doğranmış), 2 adet tavuk göğsü (tavla zarı formunda küp doğranmış), 4 adet orta boy domates (rendelenmiş), 7-8 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 diş sarmısak (dövülmüş), 1 yemek kaşığı kuru nane.

Tarif
Orta boy bir tencereye koyduğumuz margarin, erir erimez küp doğranmış tavuklarla biberleri ekleyip, 4-5 dakika kadar kavuralım. Rende domatesleri ekleyip, 1-2 dakika daha pişirelim. Sonra et suyunu ilave edelim. Bu arada da 1 su bardağı suyla bir kasede ezip, karıştırdığımız tarhanayı, henüz soğuk olan çorba suyuna katalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım ki, çorba topaklanmasın. Kaynayınca içine haşlanmış nohutla, tuz ve karabiberi ilave edelim.

Yaklaşık 8-10 dakika sonra da tarhana çorbasını ocaktan alalım. Öte yanda 1 çay kaşığı tuzla iyice dövdüğümüz sarmısakla kuru naneyi de sıcak çorbanın içine aktaralım. Şöyle bir karıştırıp, sıcak olarak servise sunalım.


1343
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.