Süzme Patates Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Süzme Patates Çorbası
Malzemeler
4 adet orta boy patates 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
• Patateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayıp, tencereye koyun.
• 2 bardak su ekleyip patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri blenderda püre haline getirin.
• Tencereye tereyağı ve un koyup, un sararıncaya kadar kavurun.
• Üzerine patates püresi, süt, krema ve tuz ekleyip sulu muhallebi kıvamına getirin.
• 15 dakika kaynatıp rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın.
• Püf noktası: Süt yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.


Not
Püf noktası: Süt yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

478
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.