Şiveydiz

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Şiveydiz
Malzemeler
250 gr. kuşbaşı et 500 gr. yeşil sarmısak 250 gr. yeşil soğan 6 bardak su 1 bardak nohut 4 bardak yoğurt 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvıyağı Haspir Kuru nane Tuz

Tarif
• Sarmısak ve soğanları temizleyip, yıkayın.
• Yan yan, iri iri doğrayın.
• Haşlayın ve süzün.
• Etleri, 6 bardak su ve nohutla birlikte iyice pişirin.
• Sarmısak ve soğanları içine atın.
• Tuz serpin.
• Yoğurtla unu çırpın.
• Kaynamakta olan karışıma yavaş yavaş karıştırın.
• Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
• 15 dakika sonra altını kapatın.
• Yağda nane ile haspiri çevirin.
• Çorbanın üzerine dökün.
• Sıcak sıcak servis yapın.


412
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.