Sebze Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebze Çorbası
Malzemeler
50 gr. kuru fasülye, 6 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı margarin, 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış), 2 diş sarımsak (dövülmüş), 3 yemek kaşığı orta yağlı dana kıyması, 4 yaprak lahana (incecik doğranmış), 1 büyük havuç (tavla zarı formunda doğranmış), 400 gr. domates (tavla zarı formunda küp doğranmış), 2 su bardağı arpa şehriye, 1 silme çay kaşığı mercan köşk, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, servis için rendelenmiş 6 yemek kaşığı çedar peyniri

Tarif
• Kuru fasülyeyi akşamdan suya koyalım ki, pişmesi kolay olsun.
• Islattığımız fasulyeleri ertesi gün süzelim ve bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle kaynatalım.
• Fasülye kaynadıktan sonra ateşin altını kısıp, fasülyeler haşlanıncaya kadar ağır ağır kaynatmaya devam edelim (fasülyenin pişmesi 1,5 saat kadar sürebilir).
• Bu arada biz de sebzelerimizi hazırlayalım.
• Öncelikle, margarini bir tavada kızdıralım ve içine soğanı, sarımsağı, kıymayı da atarak, karışım hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
• Kavurduğumuz kıymanın içine diğer sebzelerimizi, havuç, lahana ve domatesleri ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alalım.
• Bu arada haşlayıp, suyunu süzdürdüğümüz kuru fasulyeleri, kavurduğumuz kıymalı harcı ve et suyunu derince bir tencereye alarak, karıştıralım.
• Yemeğimiz kaynamaya başlayınca harlı ateşten kısık ateşe alalım ve tencerimizin kapağını kapatalım.
• 10 dakika daha kadar hafif ateşte pişirelim.
• Sonra içine mercanköşkle arpa şehriyesini atıp, 15 dakika daha pişirelim.
• Tadına bakarak tuzunu ve biberini ekelim.
• Servis yaparken çedar peynirini üzerine serpiştirmeyi de unutmayalım.


969
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.