Sebze Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebze Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek 8-10 adet taze fasulye 2 adet kuru soğan 2 adet patates 1 adet havuç 3-4 dal ıspanak 1 adet kabak 2 adet domates ya da bir tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Tarif
• Önce mercimekleri ayıklayın, yıkayıp, süzdürün.
• Sonra kuru soğanı soyup 4’e bölün.
• Yaklaşık 4 litrelik bir tencereye alın.
• Ispanakları bol su altında yıkayıp bütün olarak, patates, kabak ve havucu soyup, yıkayıp, iri parçalar halinde tencereye ekleyin.
• Domatesi ikiye ayırıp, limon gibi sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kabuklarını soyarak sebzelerin üstüne katın. (Salça kullanacaksanız, tencereye ilk önce onu koyabilirsiniz.)
• Bu arada mercimekleri de eklemeyi unutmayın.
• Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın.
• 2’şer santimetre uzunluğunda doğrayıp, diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
• Tereyağını da koyun ve tencereyi dolmasına 3 parmak kalıncaya dek suyla doldurun.
• Orta ateşte pişmeye bırakın.
• Fasulyeler piştiği zaman çorba oldu demektir.
• Ya bir tel süzgeçten geçirerek ya da el blenderiyle, tüm sebzeleri ezin ve tencereyi tekrar ateşe alın.
• Tuzunu, karabiberini, kırmızı pul biberini ve nanesini ekip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alın.
• Not: Çorba kıtırıyla servis yaparsanız daha şık bir görünüm elde edersiniz.


417
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.