Safranlı Tavuk Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Safranlı Tavuk Çorbası
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu), 4 yemek kaşığı margarin,1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı safran, 7-8 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 çay bardağı pirinç

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu


Tarif
• Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
• Sonra, orta boy bir tencereye margarin koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
• İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
• Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
• Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
• Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
• Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
• Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
• Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
• İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.


613
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.