Rumeli Usulü Kuru Fasulye Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Rumeli Usulü Kuru Fasulye Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye (konserve de olabilir) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç (irice rendelenecek) 2 adet orta boy patates (soyulup, tavla zarı formunda doğranacak) 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, küp doğranacak) 7-8 adet su bardağı su Üzeri için; 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Tarif
• Unutmadan,1 gece önce kuru fasulyeyi üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle mutlaka ıslanmaya bırakalım.
• Ertesi gün suyunu süzdürüp yine 3 su bardağı su ilavesiyle haşlanmaya bırakalım.
• Yaklaşık 30-35 dakika sonra iyice yumuşayıp, pişen kuru fasulyeyi süzdürüp, bir kenarda bekletelim.
• Öte yandan bir tencereye yağı bırakalım, erir erimez yemeklik soğanları ekleyip, 1-2 dakika kavuralım.
• Rende havuç, küp doğranmış patatesle beraber haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edelim.
• 1-2 dakika kadar kaşıkla karıştırarak, çevirip, suyunu verelim.
• Hemen tuz ve karabiberini de ekleyip pişmeye bırakalım.
• Patatesler dağılmadan yumuşadığında çorba pişmiş demektir.
• Ocağın altını söndürelim.
• Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirip servise sunalım.


2221
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.