Patlıcan Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcan Çorbası
Malzemeler
4 adet orta boy taze patlıcan 500 gr kuşbaşı kuzu eti 5 yemek kaşığı sıvıyağı 2 adet büyük boy kuru soğan 2 adet büyük boy domates 2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hamuru için: 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Bir düdüklü tencere ya da normal tencerenin içine sıvıyağı koyalım ve kızdıralım.
• Kuşbaşı etleri içine aktaralım ve 5-6 dakika karıştırarak kavuralım.
• Sonra da üzerine kabuklarını soymadan önce boylamasına dörde, sonra da enlemesine tavla zarı formunda doğradığımız küp patlıcanları ekleyelim.
• Yine küp doğranmış kuru soğan ve domatesleri, haşlanmış nohutla beraber ilave edelim.
• Tuz ve karabiberle beraber çorbanın suyunu da aktaralım ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım.
• Öte yandan hamuru hazırlamak üzere un, su ve tuzu iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım.
• Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafif unlu tezgahta çamaşır ipi kalınlığında ve formunda hamurlar yapalım.
• Sonrada 1 cm.lik parçalar halinde kesip, pişen ve kaynayan çorbanın içine iki avuç dolusu atalım.
• Yaklaşık 10 dakika sonra kesme hamurlarda pişecektir.
• Tencereyi ocaktan alalım ve sıcak olarak servise sunalım.


Not
İtalyanlar buna yoksul çorbası derler.

953
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.