Mercimekli Çorba

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mercimekli Çorba
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 4 diş sarmısak 2 yemek kaşığı nar ekşisi 10 su bardağı su veya et suyu 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber Bulgur köftesi için; Yarım su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı sıcak su 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, kuru nane

Tarif
• Ayıkladığınız mercimeği yıkayıp, ılık suda 30 dakika bekletin.
• 10 dakika kaynayan suda haşlayıp, süzün.
• Bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin.
• Yumurta, un, kuru nane, karabiber ve tuz katıp, arada elinizi suya batırarak, yoğurup yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
• Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparın.
• Avucunuzda yuvarlayıp hepsini bir tabağa alın.
• Çorba tenceresinde yağı eritip, ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
• Domates salçası, biber salçası ve 10 bardak su ya da et suyu ekleyip, 15 dakika kaynatın.
• Haşlanmış mercimekleri ve bulgur köftelerini içine atıp 20 dakika daha kaynatın.
• Erişte, dövülmüş sarmısak, nar ekşisi ve karabiber de koyduktan 10 dakika sonra ateşten alın.
• Yemekçinin notu: Çorba katı olursa sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.


423
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.